onsdag, november 18, 2009

Dåligt samvete och ett ton otur

Har sjukt dåligt samvete för att jag inte uppdaterat bloggen mer på sistone. Detta beror dels på att jag haft fullt upp med 7 valpar, UKM festival planering samt att jag fått jobba lite mer än vad jag trodde (vilket är positivt) + att jag haft grym otur på sistone och verkligen inte orkat blogga.

Så oturen då.. för ca 2 veckor sedan var jag tvungen att avliva två av råttorna. Förts var det Tic som fick "sneskalle", vi medicinerade i en vecka men hon blev inte bättre alls. Hon avlivades på en fredag. På måndagen upptäckte jag att både Indy och Narla hade varsin cancerknöl :( Skit jobbigt och inte värt att operera. Indy och Narla är kullsyskon och det verkar som att de fick sina knölar med bara någon dags mellanrum. Dessutom hade dem cancern på exakt samma ställe, bakom armbågen på häger sida. Dock var Indys mycket större än Narlas. Jag hade panik ett tag, för att både hade cancer och att Tic avlivades några dagar innan skulle innebära att Emla skulle bli helt ensam, vilket är BIG no-no! Råttor trivs inte ensamma och kan till och med bli deprimerade och dö av ensamhet. Hur som helst så ville jag inte behålla någon av dem bara för hennes skull och jag ville inte heller avliva Emla för att de andra skulle. Hur som helst så slutade det med att veterinären bestämde att bara avliva Indy just då, hon hade den största knölen och ansåg att Narlas inte var så stor ännu (!!!!!?????). Detta beslutet tog han helt själv utan att jag berättade om Emla. Lite chockad måste jag medge att jag blev och jag håller nog inte riktigt med om att det var en suverän lösning, då cancern brukar växa mycket snabbt. På bara 3 dagar var Indys stor som en tumme!!! Men det löste ju kortsiktigt problemet med Emla. Nu har det gått ja cirkus 2 veckor och Narlas cancer har faktiskt inte blivit så stor. Veterinären sa att han tyckte att jag skulle vänta med avlivningen tills den blivit lite större och tills den började hindra henne. Än så länge verkar det lugnt, men jag tror bara att det kommer att gå in någon vecka till. Får se hur jag löser det med Emla då... kan tillägga att jag inte har planer på att skaffa fler råttor.

Inte nog med detta så blev min mobil stulen förra veckan, men är lyckligtvis tillbaka nu. Dessutom så har jag varit sjuk, försovit mig till jobb (då jag dessutom skulle öppna butiken!!) och en massa massa annat. Min otur har ingen ände. Dock som jag skrivit innan, så har jag vanligtvis tur i oturen... hade jag inte haft det hade jag nog inte orkat med.

Nu ska jag gå och se till valparna lite. Ska försöka bli bättre med bloggandet nu. Blir lite lättare nu när två valpar flyttat till sina familjer, två till flyttar på torsdag. Ska uppdatera mer om valparna med.. men inte just nu. Vill du läsa en snabb uppdatering klicka in på Qilas valpblogg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar